0%
Μια άγνωστη νοστιμιά. 'Εχουν βελούδινη γεύση και βράζουν πολύ γρήγορα. Στη συσκευασία δίδεται ο διαφορετικός τρόπος που μαγειρεύονται
(με πολλά αρώματα και λαχανικά, όλα πολτοποιημένα), όπου συνθέτουν ένα υπέροχο πιάτο, γρήγορο, θρεπτικό και οικονομικό.
Συνταγή
250γρ κόκκινη φακή
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
1 πατάτα μεγάλη
2 καρότα
3 γλυκιές πιπεριές Φλωρίνης
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 καυτερές πιπεριές
2 κ.σ πελτές ντομάτας
ματζουράνα
θυμάρι
δυόσμος
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
Ξεπλένουμε 2 νερά τις φακές (έτσι μειώνεται ο αφρός κατά το βρασμό). Χονδροκόβουμε πατάτα, καρότο, κρεμμύδι, κόκκινες πιπεριές και τα φρέσκα φυλλαράκια απ' τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε θυμάρι, δυόσμο, σκορδάκι, καυτερή πιπερίτσα, φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, όλα τα χονδροκομμένα λαχανικά και τις φακές. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 20''.
Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και την αδειάζουμε σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μπαχαρικά και περιμένουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ, λίγο αλάτι και τ' αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Η σούπα είναι έτοιμη.
Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με κρουτόν φυσική γεύση ή φύλλο βασιλικό.