0%
300γρ. οσπριάδα Φιλεντέμ1 κρεμμύδι ξερό4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια2 πράσα2 καρότα1/2 ματσάκι σέλινο 2 φλ. ελαιόλαδο Φιλεντέμαλάτι και πιπέριλεμόνι και κάρδαμο τριμμένο
Μουλιάστε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό. Σουρώστε τα και βράστε τα σε δυνατή φωτιά με 2 λίτρα νερό για μια ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω). Κόψτε τα λαχανικά και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 40' λεπτά περίπου. Στο τελευταίο 20λεπτο, προσθέστε το λάδι και το αλατοπίπερο. Σερβίρετε στα πιάτα με χυμό λεμόνι και τριμμένο κάρδαμο.