Βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν τις σβήνουμε με ούζο. Αφού περάσουν 5’ ρίχνουμε χυμό ντομάτας και 3 ποτήρια νερό απ’ αυτό που κρατήσαμε στην αρχή. Ρίχνουμε το κριθαρότο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Μετά το βάζουμε στο φούρνο στους 180 ºC για 25’ στον αέρα.
Ιδανικό για: γιουβέτσι με χοιρινό (1 ώρα 20 λεπτά στους 180 ºC), κριθαράκι με κοτόπουλο (1 ώρα 10 λεπτά στους 200 ºC), σκέτο: ένα μέρος κριθαράκι, 2 μέρη νερό.
Καλή Όρεξη!