0%

Filedem
μενου

2

Φεβρουάριος

Ξινόχοντρος με Χοχλιούς

Μισό κιλό χοχλιούς Μισό κιλό ξινόχοντρος “Filedem”Μισό ποτήρι ελαιόλαδο (Εxtra)2 κρεμύδια τριμμένα,2 κολοκύθια τριμμένα 4 ντομάτες τριμμένες ή σάλτσα έτοιμη “Filedem” από το χωριόαλάτι και πιπέρι

Για Ξινόχοντρο Ανωγείων:

Σε 1.5 lt νερό, αφού βράσει, ρίχνουμε 150g περίπου ξινόχοντρο. Μετά από 30’ ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και προαιρετικά ψιλοκομμένη ντομάτα.
Σε 3-5’ σβήνουμε την εστία. Για πιο αραιή σούπα ρίχνουμε περισσότερο νερό.

 

Για Ξινόχοντρος με Χοχλιούς:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς, τους βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις ντομάτες και τα σωτάρουμε για 7 λεπτά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν για 30 λεπτά. Βγάζουμε τους χοχλιούς από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα, τους αφήνουμε να περιμένουν και προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ξινόχοντρο και λίγο αλάτι χαμηλώνοντας τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Όταν ψηθεί ο ξινόχοντρος (25’ περίπου) ρίχνουμε τους χοχλιούς με λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Καλή Όρεξη!