1 κιλό μοσχάρι
ελιά
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
1 ποτήρι κρασί
2 φλυτζάνια χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
(αλάτι - πιπέρι)
Πλένουμε και κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκίτσες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχάρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε κρεμμύδι και καρότο. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, δάφνη και 3 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε ακόμα 7 - 9 λεπτά.