0%

Filedem
μενου

Μπουκίτσα Ντακοσαλάτας χωρίς Αλάτι

Previous
Next

Δεν υπάρχει άλλο κρίθινο ντακάκι με τέτοια γεύση. Έχει μαύρο κριθάρι, είναι διπλοφουρνιστό και με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μοναδικό συνοδευτικό τυριού. Κατάλληλο για σαλάτα χάρη στον τρόπο παρασκευής του, που δεν λασπώνει και παραμένει τραγανό για περισσότερο από μία ώρα.

 

Συνταγή

 

Μπουκίτσες Ντακοσαλάτας
Αλατσοελιές
Ξύγαλο
2 μέτριες ντομάτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. ξύδι
αλάτι - ρίγανη

(Δεν θέλει βρέξιμο)

Βάζουμε τα ντακάκια σ’ ένα μπολ. Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα και προσθέτουμε ελιές, ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη, ξύγαλο και τ’ ανακατεύουμε.