0%

Filedem
μενου

Μπουκίτσα Ντακοσαλάτας με Αλάτι

Previous
Next

Δεν υπάρχει άλλο κρίθινο ντακάκι με τέτοια γεύση. Έχει μαύρο κριθάρι, είναι διπλοφουρνιστό και με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μοναδικό συνοδευτικό τυριού. Κατάλληλο για σαλάτα χάρη στον τρόπο παρασκευής του που δεν λασπώνει και παραμένει τραγανό για περισσότερο από μία ώρα (δεν θέλει βρέξιμο). Συνοδευτικό τυριών, για dip και για κάθε γεύμα.

Συνταγή

 

Μπουκίτσες ντακοσαλάταςΑλατσοελιέςΞύγαλο2 μέτριες ντομάτες3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 κουτ. ξύδιαλάτι - ρίγανη

Βάζουμε τα ντακάκια σ’ ένα μπολ. Κόβουμε σε κύβους τη ντομάτα και προσθέτουμε ελιές, ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη, ξύγαλο και τ’ ανακατεύουμε.