0%

Filedem
μενου

Καύκαλα Χανίων

Previous
Next

Ο πλέον παραδοσιακός ντάκος της Κρήτης από κριθάρι ολικής αλεσμένο σε πετρόμυλο, ψημένο σε πέτρα ξυλόφουρνου, κομμένο στο χέρι και καβουρδισμένο πάλι σε ξυλόφουρνο. Παραμένει τραγανό τουλάχιστον μισή ώρα μετά την παρασκευή του γνήσιου παραδοσιακού ντάκου.

 

Περνάμε ελαφριά κάτω από τη βρύση το γνήσιο Ντάκο - γόνδολα και το τινάζουμε να φύγει το νερό. Του ρίχνουμε από πάνω αρκετό ελαιόλαδο και αφού το πιει προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, ρίγανη, άγρια κάπαρη Τήνου, αλάτι όσο θέλουμε και μπόλικο Ξύγαλο Κρήτης. Συνοδέψτε τη χιλιονόστιμη σαλάτα με Κρητική ρακή!