0%

Filedem
μενου

Οσπριάδα Κρήτης

Previous
Next

Αποτελείται από 13 διαφορετικά όσπρια (εκτός από κουκιά). Μοναδική πρωτεΐνη χωρίς χοληστερίνη. Ένα πιάτο άκρως χειμωνιάτικο, δυναμωτικό και νηστίσιμο.

Δοκιμάστε το!

 

Συνταγή

 

300γρ. όσπρια ανάμεικτα1 κρεμμύδι ξερό4 - 5 κρεμ. φρέσκα2 πράσα2 καρότα1/2 ματσ. σέλινο2 φλιτζ. ελαιόλαδοΑλάτι - πιπέρι

Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ, σε ζεστό νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε 2 λίτρα νερό να βράσουνε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 1 και πλέον ώρα. Ξαφρίζουμε τακτικά. Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί, χλιαρό νερό. Κόβουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, τα πράσα, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά να βράσει η σούπα για 40 λεπτά ακόμα. Στο τελευταίο 20λεπτο προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, κι αφήνουμε τη σούπα να χυλώσει. Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας χυμό λεμόνι και τριμμένο κάρδαμο.