0%

Filedem
μενου

Τόνος Αλοννήσου σε Νερό

Previous
Next

Από τα ολοκάθαρα νερά της Αλοννήσου, αλιεύεται ένας από τους καλύτερους τόνους στον κόσμο. Η μεγαλύτερη ποσότητα εξάγεται στην Ιαπωνία για να γίνει εκλεκτό σούσι.
Είτε σε νερό, είτε σε extra παρθένο ελαιόλαδο, αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας ξεχωριστό προϊόν. Το ψάρι αυτό, όπου το μέγιστο βάρος του φτάνει τα 45 κιλά και μήκος 130cm, 
αλιεύεται με παραγάδια και η επεξεργασία του γίνεται όσο είναι φρέσκος. Καθαρίζεται προσεκτικά, βράζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι και τοποθετείται σε γυάλινα βαζάκια με νερό ή ελαιόλαδο.
Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές μαγειρικής όπως, πράσινη σαλάτα, φακές σαλάτα, ρύζι στον ατμό, πένες με κόκκινη σάλτσα κ.τ.λ.